Jubileumconcert 2012

Zaterdagavond 21 april 2012 in het Oosterlicht College, we moesten stoelen bijzetten om de ruim 200 bezoekers een fatsoenlijke zitplaats te bezorgen. We stelden bij de viering van het 20-jarig jubileum de van heinde en verre toegestroomde fans, waaronder een groot aantal oud-leden, niet teleur. Onder de bezielende leiding van onze dirigente Tonny Wolvetang haalden we met dertig zangers en zangeressen uit Vianen en omstreken alles uit de kast om het publiek te laten genieten. Een staande ovatie na het indrukwekkende slotnummer ´We zullen doorgaan´ van Ramses Shaffy toonde overduidelijk aan dat alle extra repetities niet voor niets zijn geweest.

201217-7955web

Niet minder succesvol was het Utrechtse close harmony koor Close Focus. Vijfentwintig man/vrouw sterk vierden zij onlangs hun 25-jarig jubileum met een gevarieerd programma rond filmmuziek. Vianen kon daarvan zaterdag meegenieten bij bekende thema´s uit onder andere de Muppet Show en de Pink Panther. Dat Close Focus niet alleen prachtig a capella kan zingen, maar ook indrukwekkend kan acteren, zal voor veel Oosterlichtbezoekers een openbaring zijn geweest.

 204840-0025web

Geprogrammeerd tussen twee geroutineerde koren had de 23-jarige Viaanse kleinkunstzangeres Sjoukje Böing de zware taak het publiek in haar ban te krijgen. Sjoukje deed dat overtuigend en dat bewees dat zij een groot talent is. Met veel overtuiging en durf zong zij voor de pauze het overbekende ´Non, je ne regrette rien´, waarmee Edith Piaf wereldberoemd werd. Om vervolgens na de pauze de hele zaal mee te krijgen met de meezinger ´Always look on the bright side of life´.

 203321-0010web

Dat we er met het geprogrammeerde drieluik voorbeeldig in slaagden een meeslepend concert neer te zetten, onderstreepte burgemeester Wim Groeneweg die geflankeerd door zijn egaa en wethouder van cultuur Marcel Verweij van begin tot eind in de bomvolle zaal op de 1e rij zat. “We zijn vanavond getuige van een geïnspireerd en naar een hoger plan strevend amateurkoor Mixed Voices, een semi-professioneel en gelouterde close harmony groep Close Focus èn een schitterend jong talent als Sjoukje Böing waar Vianen trots op kan zijn.”

Behalve toeschouwer was de burgemeester ook “in functie” tijdens de pauze. Hij reikte de Viaanse Noot uit aan Trudi Bestebreurtje. In het bijzonder roemde hij Trudi voor haar twintigjarige activiteiten als verzorgster van het verenigingsarchief, de muziekbibliotheek, concertmappenbeheer en het verrichten van vele hand- en spandiensten. “Zonder mensen als Trudie kan een bloeiend verenigingsleven onmogelijk bestaan”, aldus Groeneweg.

211836-0091web

Helemaal aan het eind van het jubileumconcert wachtte onze Tonny nog een verrassing. Ondersteund door doedelzakspeler Ton van Leest zongen we onder leiding van gelegenheidsdirigent Edwin Zuijdendorp het lyrische “Mull of Kyntire”, waarbij alle aanwezigen met behulp van een beamertekst het refrein uit volle borst konden meezingen. Het dak ging eraf!

231330-8091web