HIGHLIGHTS

JUBILEA

2023: Mixed Voices 31 jaar

Het 30-jarig jubileum van Mixed Voices Vianen kon in 2022 geen doorgang vinden door nog altijd geldende coronamaatregelen. Daarom werd besloten het 30-jarig jubileumconcert naar 2023 te verplaatsen.

               

Voor een volle zaal ging in ‘Huis het Bosch’ het dak eraf. Het plezier in zingen straalde van de koorleden af. Met een optreden van the basement band direct voor en direct na de pauze werd het een heel bijzonder concert. Een staande ovatie onderstreepte na afloop de waardering van het publiek.

 

2017: Mixed Voices 25 jaar

Het concert in de Grote Kerk Vianen, met meer dan 200 toeschouwers, was op zaterdag 8 april 2017 in de middag. In de pauze trad het trio Sweet Sixty op. In dit trio zingt Annelies van der Gouw (één van de sopranen van Mixed Voices Vianen)

Jubileumconcert Mixed Voices 8 april 2017

Na afloop van het concert was er een receptie.

Het jubileumconcert werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Carel Nengerman Fonds.

JUBILEUMCONCERT 2012

2012: jubileumconcert

Zaterdagavond 21 april 2012 in het Oosterlicht College. We stelden bij de viering van het 20-jarig jubileum de van heinde en verre toegestroomde fans, waaronder een groot aantal oud-leden, niet teleur. Onder de bezielende leiding van onze dirigente Tonny Wolvetang haalden we met dertig zangers en zangeressen uit Vianen en omstreken alles uit de kast om het publiek te laten genieten. Een staande ovatie na het indrukwekkende slotnummer ´We zullen doorgaan´ van Ramses Shaffy toonde overduidelijk aan dat alle extra repetities niet voor niets waren.

Close Focus

Niet minder succesvol was het Utrechtse close harmony koor Close Focus. Vijfentwintig man/vrouw sterk vierden zij onlangs hun 25-jarig jubileum met een gevarieerd programma rond filmmuziek. Vianen kon daarvan zaterdag meegenieten bij bekende thema´s uit onder andere de Muppet Show en de Pink Panther. Dat Close Focus niet alleen prachtig a capella kan zingen, maar ook indrukwekkend kan acteren, zal voor veel Oosterlichtbezoekers een openbaring zijn geweest. 

                Sjoukje Böing bij Mixed Voices Vianen

 

Sjoukje Böing 

Geprogrammeerd tussen twee geroutineerde koren had de 23-jarige Viaanse kleinkunstzangeres Sjoukje Böing de zware taak het publiek in haar ban te krijgen. Sjoukje deed dat overtuigend en dat bewees dat zij een groot talent is. Met veel overtuiging en durf zong zij voor de pauze het overbekende ´Non, je ne regrette rien´, waarmee Edith Piaf wereldberoemd werd. Om vervolgens na de pauze de hele zaal mee te krijgen met de meezinger ´Always look on the bright side of life´. 

Dat we er met het geprogrammeerde drieluik voorbeeldig in slaagden een meeslepend concert neer te zetten, onderstreepte burgemeester Wim Groeneweg die geflankeerd door zijn egaa en wethouder van cultuur Marcel Verweij van begin tot eind in de bomvolle zaal op de 1e rij zat. “We zijn vanavond getuige van een geïnspireerd en naar een hoger plan strevend amateurkoor Mixed Voices, een semi-professioneel en gelouterde close harmony groep Close Focus èn een schitterend jong talent als Sjoukje Böing waar Vianen trots op kan zijn.”

 

Behalve toeschouwer was de burgemeester ook “in functie” tijdens de pauze. Hij reikte de Viaanse Noot uit aan Trudi Bestebreurtje. In het bijzonder roemde hij Trudi voor haar twintigjarige activiteiten als verzorgster van het verenigingsarchief, de muziekbibliotheek, concertmappenbeheer en het verrichten van vele hand- en spandiensten. “Zonder mensen als Trudie kan een bloeiend verenigingsleven onmogelijk bestaan”, aldus Groeneweg. 

Helemaal aan het eind van het jubileumconcert wachtte onze Tonny nog een verrassing. Ondersteund door doedelzakspeler Ton van Leest zongen we onder leiding van gelegenheidsdirigent Edwin Zuijdendorp het lyrische “Mull of Kyntire”, waarbij alle aanwezigen met behulp van een beamertekst het refrein uit volle borst konden meezingen. Het dak ging eraf!

OPEN MONUMENTENDAG 2022

2022: optreden in Grote Kerk Vianen
Mixed Voices Vianen

Van 16.15 uur tot 16.45 uur was het de beurt aan Mixed Voices om dit druk bezochte evenement op te luisteren. 

Mixed Voices Vianen
Er was hard en serieus geoefend om als een van de deelnemende koren bij het optreden in het kader van Monumentendag op zaterdagmiddag 10 september 2022 in de Grote Kerk van Vianen, zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Mixed Voices Vianen

De foto laat zien dat er desondanks altijd wel een momentje van ontspanning gevonden kan worden.

Rhodé de Wolf is dirigente bij Mixed Voices Vianen

 

Onder  leiding van Rhodé de Wolf en met begeleiding van Ben Riksen op de gitaar en Hans ter Haar op de vleugel, haalden de leden van het koor alles uit de kast om er een waar feest van te maken.

Ben Riksen op gitaar en Hans ter Haar op de vleugel zorgden voor de begeleiding van Mixed Voices Vianen

De vele complimenten na afloop vergoeilijkten dubbel en dwars de moeite die getroost was om er een mooi concert van te maken.